Om Oss

Vi er ett Motorsport senter med en helt egen avdeling for racing simulatorer og holder til i Nordlysveien 6, Vestby. Vi har til sammen 9 Simulatorer, hvor 2 av disse er Motion simulatorer, og resterende er statiske simulatorer. Alle riggene har blitt utstyrt med topp moderne komponenter, blant annet fanatec, for å kunne levere en best mulig opplevelse til våre besøkende.

Alle våre semi-motion racing simulatorer i ett rom på Racing Performance Center

Hos Racing Performance Center (RPC) har vi som mål å gjøre motorsporten mer økonomisk tilgjengelig for alle! Med våre innovative prosjekter som Formula Basic, B-Zero Racing og Team Greenpower har vi en sterk tilknytning til sporten og ønsker å bruke disse initiativene sammen med simulatorer for å åpne dørene til racing for et bredere publikum, og vise at motorsport kan være en inkluderende og tilgjengelig arena.

Historie

Bård Bergsjø, kjent for sitt personlige, lidenskapelige engasjement innen skandinavisk motorsport.
Etter at interessen ble vekket av filmen ”Grand Prix” i 1966, begynte han å følge med på racing og ble – som så mange andre – fascinert av den svenske legenden i Formel 1, Ronnie Peterson. Én av mange baner han kjørte på var Karlskoga Motorstadion (Gelleråsbanan), og da den gikk konkurs i 1986, kjøpte Bård Bergsjø banen gjennom sitt selskap, Scandinavian Invest AS. Anlegget er senere videreutviklet sammen med partnere, og er i dag et sentralt møtested i Skandinavia for motorsport og ulike ”events”. Gelleråsbanan AB er nå et meget solid selskap og eies 50% av Scandinavian Invest AS og 50% av Karlskoga kommune. 

For å bidra til utviklingen av interessen for racing, importerte konsernet i perioden 2006-2008 50 racerbiler av typen Formula First til Norge. Bilene ble ”rebranded” og klassen Formula Basic ble etablert. Tanken var å skape en klasse hvor formelracing var mulig for ”alle”. Da selv dette viste seg å bli litt for kostbart for de fleste, etablerte selskapet i 2010 et lavterskeltilbud med klassen B-Zero, basert på Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107. Veien frem var lang, og premièren for B-Zero Racing fant først sted på Kinnekulle Ring i 2019. 

For å nærme seg internasjonalt formelbilnivå, kjøpte datterselskapet Opposite Lock AS i 2017-2018 til sammen 7 racerbiler av typen Formula Renault 1.6 og etablerte racingteamet ”Team Greenpower”. Samme år vant Emil Heyerdahl NEZ-mesterskapet (North European Zone) for teamet, året etter ble det vunnet av Edwald Sander Woldseth, og i 2020 endte Håvard Hallerud på en sølvplass. Team Greenpower preparerte 5 biler for 2020-sesongen, som imidlertid ble stoppet av koronapandemien. Den samme pandemien førte imidlertid til satsing på simracing, og våren 2021 åpnet Racing Performance Center AS (RPC) et simracingsenter i Vestby med 10 simulatorer. At simracing er en voksende sport er tydelig gjennom de siste 5 år, og særlig etter at pandemien slo til i 2020. 

Etter åpning har RPC blitt kontaktet av flere racing- og rallykjørere, og har p.t. et samarbeid med Rally Women Norway, som bl.a. bruker simracing som forberedelse for Africa Eco Race til Dakar i 2022. 

Simsenteret faller godt innunder Bergsjøs tanke om å gjøre en sport – som av økonomiske årsaker er utilgjengelig for de fleste – til noe som kan gi enhver sjansen til å utvikle og vise frem sitt talent. Kombinasjonen med real racing i RPCs søstervirksomhet er unik.