Skip to main content

SimRacing

Racing i simulator er noe alle kan klare, våre rigger er topp moderne og kan justeres etter din høyde. Vi har 2 rigger for de minste barna, 7 for voksen og 2 motion rigger. 

SimRacing gir deg en realistisk følelse av å kjøre på bane, det rister i rattet når du kjører over curbsen og skjermene gir ett brett synsfelt ut av bilen og oversikt over omgivelsene rundt deg på banen.

Det er flere biler man kan velge å kjøre, og man velger selv hvilken bane man kjører på! Personalet på senteret hjelper deg i gang når du kommer, ingen forhåndskunnskap er nødvendig.

 • SIm racing
 • SIm racing
 • SIm racing

  Litt om Racing Performance Center

  Bård Bergsjø – en nestor innen norsk motorsport

  Bård Bergsjø er kjent for sitt personlige, lidenskapelige engasjement innen skandinavisk motorsport.

  Etter at interessen ble vekket av filmen ”Grand Prix” i 1966, begynte han å følge med på racing og ble – som så mange andre – fascinert av den svenske legenden i Formel 1, Ronnie Peterson. Én av mange baner han kjørte på var Karlskoga Motorstadion (Gelleråsbanan), og da den gikk konkurs i 1986, kjøpte Bård Bergsjø banen gjennom sitt selskap, Scandinavian Invest AS. Anlegget er senere videreutviklet sammen med partnere, og er i dag et sentralt møtested i Skandinavia for motorsport og ulike ”events”.  Gelleråsbanan AB er nå et meget solid selskap og eies 50% av Scandinavian Invest AS og 50% av Karlskoga kommune.

  For å bidra til utviklingen av interessen for racing, importerte konsernet i perioden 2006-2008 50 racerbiler av typen Formula First til Norge.  Bilene ble ”rebranded” og klassen Formula Basic ble etablert.  Tanken var å skape en klasse hvor formelracing var mulig for ”alle”.  Da selv dette viste seg å bli litt for kostbart for de fleste, etablerte selskapet i 2010 et lavterskeltilbud med klassen B-Zero, basert på Toyota Aygo, Citroën C1 og Peugeot 107.  Veien frem var lang, og premièren for B-Zero Racing fant først sted på Kinnekulle Ring i 2019.

  For å nærme seg internasjonalt formelbilnivå, kjøpte datterselskapet Opposite Lock AS i 2017-2018 til sammen 7 racerbiler av typen Formula Renault 1.6 og etablerte racingteamet ”Team Greenpower”.  Samme år vant Emil Heyerdahl NEZ-mesterskapet (North European Zone) for teamet, året etter ble det vunnet av Edwald Sander Woldseth, og i 2020 endte Håvard Hallerud på en sølvplass.  Team Greenpower preparerte 5 biler for 2020-sesongen, som imidlertid ble stoppet av koronapandemien. Den samme pandemien førte imidlertid til satsing på simracing, og våren 2021 åpnet Racing Performance Center AS (RPC) et simracingsenter i Vestby med 10 simulatorer.  At simracing er en voksende sport er tydelig gjennom de siste 5 år, og særlig etter at pandemien slo til i 2020. 

  Etter åpning har RPC blitt kontaktet av flere racing- og rallykjørere, og har p.t. et samarbeid med Rally Women Norway, som bl.a. bruker simracing som forberedelse for Africa Eco Race til Dakar i 2022.

  Simsenteret faller godt innunder Bergsjøs tanke om å gjøre en sport - som av økonomiske årsaker er utilgjengelig for de fleste -  til noe som kan gi enhver sjansen til å utvikle og vise frem sitt talent.  Kombinasjonen med real racing i RPCs søstervirksomhet er unik.

  Kolbotn, 07.06.2021 Sven Torneberg

  SIM Racing trening:

  Vi tilbyr treningsopplegg for de som ønsker å bli dyktige SIM racere.

  One to one- Remote coaching:

  Vi tilbyr nettbasert trening for SIM racere.
  SIm racing